Op de grens van de binnenstad is Ursula Fotografie neergestreken. In een statig pand heeft ze beneden haar fotostudio gecreëerd en daarboven woonruimte. De geroutineerde maar immer nog creatieve fotografe is zeer content over haar nieuwe domicilie. Ook voor haar vriend is Kampen een welkome uitvalsbasis. In november stelde ze haar huis en studio open voor belangstellenden en de avond erop genoot ze in het theater – op loopafstand.

Treinstation

Duizenden foto’s moet ze al gemaakt hebben, sinds ze in 2004 zelfstandig aan het werk ging. Ursula van de Bunte heeft in het verleden, na eerst nog een mode-opleiding gevolgd te hebben, de fotovakschool in Apeldoorn afgerond. Recent heeft ze daarnaast de masterclass gevolgd in Breda.

Na een jaar of twintig in Elburg gewoond te hebben, ging Ursula eens verder kijken. Kampen vindt ze verrassend. ”En heel leuk,” vertelt ze enthousiast, ”terwijl het ook goed bereikbaar is per Openbaar Vervoer”. Ze is tegenover het treinstation neergestreken, aan de andere kant van de IJssel, wat ook voor haar studenten heel welkom is. Twee dagen per week doceert ze aan het Cibap in Zwolle en de andere dagen houdt ze zich bezig met fotografie. De contacten die ze opdoet met de winkeliers om haar heen in de binnenstad, doen haar veel plezier.

Fotorichtingen

Ze houdt zich hoofdzakelijk bezig met ’vrij werk’ en soms werkt ze in opdracht. Met twee websites op internet maakt ze het onderscheid tussen haar algemene (particuliere) fotografie en fotografie voor bedrijven. Dit laatste pakt vaak artistiek uit en voorbeelden daarvan hangen door het hele pand aan de IJsselkade bovenstrooms. Het karakteristieke pand bestaat officieel uit twee wooneenheden. Ursula en haar man hebben nu een onderscheid gemaakt in bedrijfs- en verblijfdoeleinden. Particulier werk zijn vaak familieportretten maar dat neemt af. Op de suggestie dat tegenwoordig iedereen kan fotograferen naar het schijnt, benadrukte ze dat fotografie een vak blijft. Belichting, compositie en creativiteit moeten niet onderschat worden. Bedrijven vragen vaak (portret)foto’s voor LinkedIn of aansprekende foto’s voor kantoor. Ooit zag ze makrelen bij het Bottertje die ze kocht en een foto opleverde die verkocht is via de kooketalage van een Amsterdamse boekhandel.

Uitvalsbasis

Eten speelt vaker een rol in haar werk en ze is heel blij met Geert en Gerdi om de hoek. In hun groentekraam vindt ze van alles om weer rond of op haar vriend vast te leggen op de gevoelige plaat.

Eerder dit jaar legde ze bijna drie maanden lang elke dag vast wat ze at en wat er daarna weer uitkwam. Ursula kwam op dit idee toen ze tijdens een masterclass de opdracht kreeg om foto’s te maken met het thema ’to infinity en beyond’, vertelde ze bij Hart van Nederland.

In 2016 maakte Ursula de fotoserie ’De 100 gezichten van Paul Rooyackers’ waarin haar vriend centraal staat. Paul Rooyackers verkeert veel in de wereld van theater en dans en is daarom vaak in het westen des lands. Kampen is een centrale uitvalsbasis voor hem. Samen met Ursula geniet hij van de voorzieningen van Kampen en de nabijheid daarvan. De dag na de Open Studio gaan ze naar Lakshmi in de Stadsgehoorzaal – op loopafstand! Voorafgaand aan de wervelende voorstelling zitten Ursula en Paul ontspannen in de fauteuils van het theater. Helemaal thuis. In Kampen.

Brug Nieuws

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Marketing is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media