Wethouder Meijering doet eerste bestelling via online warenhuis van Kampen

Inwoners van Kampen konden al bestellingen doen via www.bezorgeninkampen.nl, maar vanaf 14 mei worden bestellingen afgeleverd via een logistiek systeem waarbij deelnemende ondernemers samenwerken. De site was tot nu toe alleen maar een overzicht van alle ondernemers die iets met bezorgen of afhalen doen. Nu gaat Kampen een stap verder: “we maken een soort online warenhuis”, aldus wethouder Geert Meijering. Hij was de eerste klant die de nieuwe service mocht testen en bestelde online een cadeautje om zijn vader mee te verrassen.

 

Vanaf de bank winkelen in de binnenstad

Vanwege het coronavirus kunnen of willen mensen het huis niet uit om boodschappen te doen. Ondernemers in Kampen zien hun omzet daardoor sterk teruglopen. De binnenstadsondernemers zijn  daarom met hulp van onder meer TNO en Kampen Partners in actie gekomen. Binnenstadsmanager Hoksbergen ziet grote voordelen van deze nieuwe aanpak: “we kunnen zo het aantal contactmomenten in winkels terugbrengen. En daardoor wordt de kans op besmetting zoveel mogelijk verkleind. Tegelijkertijd krijgen lokale ondernemers wel de kans om toch producten af te kunnen blijven zetten en verliezen zij minder inkomsten.”

 

Een kostendekkend logistiek samenwerkingsmodel

Consumenten kunnen bij verschillende winkeliers bestellingen doen via het portaal www.bezorgeninKampen.nl. Zij zetten de bestellingen klaar en een logistieke partij haalt ze met een bakfiets op en brengt ze naar de centrale verzamelplaats. Vanuit deze plek worden de boodschappen door de aangesloten partijen vervolgens bezorgd bij de consument. Veilig, efficiënt, emissievrij en met een grote glimlach. Projectleider IJsbrand Kaper van TNO is ambitieus: “Met dit project wordt op korte termijn een voor ondernemers kostendekkend logistiek samenwerkingsmodel ontwikkeld om lokaal producten op te halen en af te leveren bij consumenten. Daar profiteren consumenten en winkeliers nu én in de toekomst van!”.

 

Bezoek winkels, maar met mate

Volgens Hoksbergen is het zeker niet verboden om zelf naar de winkel te gaan, maar hij waarschuwt dat funshoppen nu niet aan de orde kan zijn: “Winkelen doe je natuurlijk het liefst in je eigen stad, bij winkeliers die heel veilig hun winkel hebben ingericht, die met passie hun producten maken en je er graag over vertellen. Ook online of telefonisch. Maar winkel alsjeblieft alleen als dat noodzakelijk is. Kom zo veel als mogelijk alleen en houd afstand. Zo zorgen we voor elkaar!”

Teamprestatie

De bestel- en bezorgdienst is niet alleen het resultaat van een mooie samenwerking tussen ondernemers in de binnenstad, ook met andere partijen heeft Kampen de samenwerking opgezocht zoals met Cycloon en met de provincie Overijssel via het programma De Stadsbeweging. Kampen heeft voor de uitwerking van haar ideeën omtrent bestelling en bezorging, gebruik gemaakt van een speciaal crisisarrangement dat door de provincie was opengesteld om de binnensteden en dorpskernen extra te ondersteunen in deze Coronatijd. 

Brug Nieuws

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media