Beste ondernemer,

Graag attendeer ik u op de maatregelen die de gemeente Kampen heeft genomen om ondernemers tegemoet te komen. U leest het in bijgaande brief.
Wij roepen u op om deze informatie onder zoveel mogelijk ondernemers in uw achterban te verspreiden. Ik wens u sterkte in deze bijzondere tijden.

Met vriendelijke groet,

Geert Meijering
Wethouder Economische Zaken


Lees de brief hieronder: 

De brief vindt u onderaan dit bericht, met de bijlagen als pdf. 

Beste ondernemers,

Het coronavirus heeft, naast alle impact op het dagelijks leven, voor u als ondernemer bijzonder ingrijpende gevolgen. De afgelopen dagen hebben wij van verschillende ondernemers aangrijpende verhalen en zorgen voor de korte en/of middellange termijn gehoord. Ook hebben wij van ondernemersverenigingen brieven ontvangen met aanbevelingen voor ons als gemeente. De komende tijd blijven wij graag met u in nauw contact om u - waar mogelijk - te ondersteunen.

De Rijksoverheid heeft een omvangrijk pakket aan financiële maatregelen bekendgemaakt. In aanvulling op het landelijke steunpakket informeren wij u over de volgende zaken.

1. Opschorten belastingen en heffingen

Gemeente Kampen wil in lijn met al ingezette kabinetsmaatregelen versoepeling aanbrengen in de inning van de gemeentelijke belastingen, leges en heffingen. Dat betekent dat inning tot nader order wordt opgeschort. Als u door aanslagen te maken krijgt met betalingsproblemen, dan kunt u uitstel van betaling aanvragen door een e-mailbericht met uw (bedrijfs)naam, adresgegevens en eventueel aanslagnummer aan invordering@kampen.nl.

2. Ruimere voorwaarden bevoorraden en bezorgen maaltijden

Omdat eet- en drinkgelegenheden vooralsnog tot 6 april 2020 hun deuren moeten sluiten, heeft gemeente Kampen de voorwaarden voor het bevoorraden en bezorgen van maaltijden verruimd.
De gemeente zal voorlopig terughoudend handhaven als het gaat om het parkeren van voertuigen voor de bevoorrading en bezorging van maaltijden. De volgende voorwaarden gelden:

  • Het moet duidelijk zijn dat u maaltijden aan het laden en lossen bent.
  • Het vervoersmiddel mag niet langer dan 15 minuten onbeheerd geparkeerd staan.
  • Er mag geen onveilige of gevaarlijke situatie ontstaan.
  • Als het gaat om de verstrekking van alcoholhoudende dranken, vragen we u contact op te nemen met Julian Aarten (vergunningcoördinator Horeca) via j.aarten@kampen.nl.

3. Intensief overleg met vertegenwoordigers lokale, regionale en nationale ondernemersverenigingen
De afgelopen dagen hebben wij intensief contact met verschillende ondernemers gehad. Dit zetten wij de komende tijd graag voort.

Zo hebben de binnenstadsmanager Leo Hoksbergen (1.hoksbergen@kampenpartners.nl of 06- 46281800) en Thea Paassen namens Marketing Oost (t.paassen@ijsseldeltamarketing.nl of 06- 38900654) aangeboden om ondernemers te ondersteunen. Als u als (horeca)ondernemer plannen heeft voor afhaal- of bezorginitiatieven voor consumenten, kunt u deze ideeën bij hen kenbaar maken.

Het Logistiek Netwerk wil, onder aanvoering van Port of Zwolle, alle vragen voor logistieke ondernemers bundelen. Meer informatie vindt u op www.portofzwolle.nl. Ook kunt u direct contact opnemen met Herman van Loo (h.vanloo@portofzwolle.nl) of Jeroen van den Ende (j.vandenende@portofzwolle.nl).

4. Evenementen

Als gevolg van de door de regering afgekondigde maatregelen vanwege het Coronavirus zullen veel evenementen niet op de geplande data kunnen doorgaan. Treft dit ook uw evenement en had u hiervoor een bijdrage toegezegd gekregen van het Evenementen Platform Kampen? Neem dan per e- mail contact op met Atie Edink, de evenementencoördinator van gemeente Kampen om de financiële gevolgen te bespreken: atie@evenementenplatformkampen.nl.

5. Zzp'ers

Zzp'ers in gemeente Kampen kunnen voor vragen en ondersteuning - bijvoorbeeld over de compensatiemaatregelen van het Kabinet - contact opnemen met het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ), via info@rbzzwolle.nl of 038 - 49 84 480. Hierbij de link naar het Rbz Zwolle met alle op dit moment relevante informatie over de tijdelijke ondersteuning voor zzp'ers: https://www.rbzzwolle.nl/tijdelijke-ondersteuning-voor-zzpers

6. Actuele gemeentewebsite voor ondernemers

De verdere uitwerking van deze besluiten en een overzicht van landelijke maatregelen treft u aan op onze website, https://www.kampen.nl/nieuws/coronavirus. Klik op: informatie voor ondernemers. Daar staan ook de nodige links naar relevante websites. Wij houden de website dagelijks actueel.

Delen is gewenst! We verzoeken u deze brief met andere ondernemers te delen en elkaar zoveel mogelijk te helpen om de gevolgen van deze crisis te beperken.


Vragen?

Heeft u vragen? Neem gerust contact op met iemand van team Economische Zaken: Wout Ritsema via w.ritsema@kampen.nl of 06 - 12 05 49 17, Erna Palland-Holtland via e.palland-holtland@kampen.nl of 06 - 48 13 85 29, Fred Pais via f.pals@kampen.nl of 06 - 51 98 96 32.

Namens het bestuur van de gemeente Kampen wensen wij u veel sterkte, gezondheid en ondanks alles een goede voortzetting van uw onderneming toe. Wij leven met u mee!

Bijlagen:

pdf2020-03-19 Gemeente Kampen_Belangrijke informatie voor ondernemers

xlsxAdressenlijst aanspreekpunten ondernemers (excel)

pdf2020-03-19 Brief EZK_Noodpakket maatregelen en economie

Brug Nieuws

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media