tekst en beeld: Maarten van Gemert

Vanaf de doorgaande weg was duidelijk te zien dat verder op het bedrijventerrein het feest was bij Heass Metaal. Voor de deur stond de bekende blauwe ereboog van de Mobiele Felicitatie Eenheid. Het pand blinkt als nieuw en dat is het. Ook Heass is de Oosterlandenweg overgestoken. Op Spoorlanden 2 zet Henri van Hierden de groei van zijn bedrijf door. Bij het grote openingsfeest kon de MFE natuurlijk niet ontbreken.


Catering
De grote bedrijfshal was gevuld met tafels, stoelen en horeca. De machines waren opzij geschoven voor het grote openingsfeest. Een medewerker kon zo toch aan zijn gezelschap laten zien waarmee ’ie dagelijks werkt. Tussen enkele staalconstructies namen de vele gasten plaats. De MFE had haar cocktailbar neergezet in een hoek met goed uitzicht op het feestgedruis.

De cocktailbar van de MFE had stevige concurrentie van Van Lente die een uitstekende catering verzorgde. Toch kon dat niet op tegen de alcoholvrje cocktails van de MfE voor hen die eens wat anders wilden dan bier en wijn. Het feest van spijs, drank en gelukwensen barstte los na een kort officieel gedeelte. Uiteindelijk was de ingebruikname van het nieuwe pand de reden van alles. Kort werd daarbij stil gestaan.


Opening
Wethouder Irma van der Sloot verving haar collega Geert Meijering als aanvoerder van de MFE. Twee wethouders hadden de week vrij genomen in verband met de herfstvakantie. Van der Sloot had zich goed ingelezen. Ze stipte even de vertraging aan bij de totstandkoming van het nieuwe bedrijventerrein. Inmiddels is Spoorlanden 2 volop in ontwikkeling. Heass ligt vooralsnog temidden van braakliggende percelen.

Van Hierden startte met zijn metaalbedrijf op 1 januari 1996 toen hij nog bij zijn ouders woonde in Uddel. Een buurman stopte met zijn bedrijfje dat Van Hierden voortzette. Hij begon met hondenkennels en heeft dit uitgebreid met paardenboxen hekwerk, trappen en andere staalconstructies. Na de openingswoorden van Van der Sloot schetste Van Hierden de totstandkoming van zijn pand. Daarbij ontbrak het niet aan dankwoorden voor gemeente, meedenkers, bouwpartners en zijn gezin.


Driekleur
In juni 1996 trouwde Van Hierden en nam vervolgens intrek op Spoorlanden. Zowel voor zijn eigen huisvesting als voor de voortzetting van zijn bedrijf. Samen met zijn dochters Dorieke, Dirthe en Marith in eender rode jurkjes, zijn zoon Henk in witte blouse en zijn vrouw Asselien in een blauwe jurk vormde het gezin de Nederlandse driekleur.

Onder de vele bekenden en zakelijke relaties kwamen ook de buren van Dick van de Belt de eigenaar van Heass feliciteren. De stroom van gasten leek niet op te houden. In een langzamer tempo krijgt Spoorlanden 2 steeds meer smoel met de nieuwe bedrijvigheid. Nieuwe bedrijven, of bedrijven met een ander heuglijk feit, kunnen zich hier opgeven voor de Mobiele Felicitatie Eenheid. Laat ons samen toosten!

Brug Nieuws

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media