Op 25 juni jl. heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Kampen bestaande uit burgemeester Bort Koelewijn samen met 3 wethouders en plv. gemeentesecretaris een werkbezoek gebracht aan Groku Kampen, een productiebedrijf met eigen engineering voor grootkeukens voor o.a. horeca, bedrijven en restaurants. Om een goed beeld te krijgen van de verschillende soorten bedrijven binnen de gemeente Kampen worden periodiek werkbezoeken afgelegd door het college. Hierdoor krijgen burgemeester en wethouders een beter en vollediger beeld van de diversiteit van de bedrijven binnen Kampen en IJsselmuiden, en kunnen er eventueel mogelijkheden ontstaan voor het creëren van synergie tussen deze bedrijven: Samen sta je sterker.

Verloop van de dag
Na een informeel gesprek in de showroom, heeft het gezelschap een rondleiding in de productie gekregen. Ondanks de hoge temperatuur deze dag, werd er met grote inzet gewerkt aan keukens, buffetten en kookeilanden. Vol bewondering werd gekeken naar het vakmanschapvan de verschillende afdelingen, en gebruikte productietechnieken: een cnc gestuurd houtbewerkingstation en vlakbedlaser, de zetterij, pers, lasserij, lijmerij, koeling en electrotechniek, assemblage en logitistiek. Daarnaast werd er stilgestaan bij een robotgestuurde laserlasinstallatie voor het inlassen van spoelbakken in bladen. Robottechniek wordt vaak toegepast voor serieproductie, maar bij Groku zijn ze er in geslaagd dit succesvol te maken voor stukproductie, door gebruik te maken van mallen die in eigen beheer worden ontwikkeld.Kortom, een geslaagde dag!

Brug Nieuws

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media