Jan Groen is eigenaar van de Green Organics Bedrijvengroep met een drietal bedrijven in Dronten en één suikermaïsverwerkingsbedrijf in Waspik (Brabant). Die vier bedrijven zijn allemaal actief in de biologische aardappelen, groenten en fruit markt. In Kampen is Jan de bedenker, oprichter en (mede)eigenaar van Conburtions waar gewerkt wordt vanuit de kernwaarden: ‘Verbinden, ontzorgen, participeren en realiseren’!

“De laatste avond van de avondvierdaagse in Kampen zit er net op als ik deze column schrijf. De karavaan van bijna 4.000 lopers trok onder fraaie weersomstandigheden door de straten van Kampen onder toeziend oog van een groot deel van de enthousiaste Kamper bevolking.

De kernwaarden van de Green Organics bedrijven zijn: “Ambitieus, Swingend, Warm, Betrokken en Betrouwbaar!” Waar door de medewerkers met de nodige “Passie, IJver en Kennis” alle dagen weer enorm hard gewerkt wordt om de wensen van onze afnemers en leveranciers te vervullen. Onze kernwaarden en energie van werken herkende ik ook terug in de energie van de vele lopers en de eveneens energieke Muziekkorpsen die de sfeer van de avond nog verder verhogen. Vele namen van Kamper bedrijven zijn te lezen en te vinden op de shirts van de lopers. Een mooie combinatie en ondersteuning vanuit het bedrijfsleven voor de enthousiaste lopers. Sponsoring door bedrijven maakt een mooie presentatie van de lopers mogelijk, wat extra flair en kleur geeft aan de herkenning en uitstraling van de scholen en de verenigingen.

Later op de avond lees ik via een eerdere twitter actie van wethouder Geert Meijering een bericht over een volgende bijzondere gebeurtenis die er binnenkort in Kampen ook aan zit te komen de “Walk of hope Kampen”! Ook aan dat Event verlenen diverse bedrijven weer de nodige financiële ondersteuning. Dat doet mij denken aan een eerdere column van Jenneke Palland, Rabobank IJsseldelta, die ons als Kampenaren al aanspoorde om vooral bij lokale ondernemers onze inkopen te doen. Helemaal terecht natuurlijk en bij deze ook goed om elkaar nog eens even weer aan te herinneren en op te attenderen. Doet u uw aankopen ook zo veel mogelijk bij lokale ondernemers? U steunt dan namelijk indirect veelal ook uw eigen vereniging(en) waarbij u, uw kinderen of andere familieleden aangesloten en actief zijn. Zo simpel kan het werken.

Bij alle evenementen speelt de overheid ook een faciliterende rol. Als alles goed verloopt, merk je daar eigenlijk niet zo veel van. Maar toch goed te noemen dat overheid, onderwijs en ondernemers vaker de handen ineen slaan dan je zo in eerste instantie zou denken of verwachten. Dat alles maakt mij als geboren en getogen Kampenaar ook extra trots op onze mooie stad, waar wij inmiddels bijna met ogenschijnlijke routinematige energie vele activiteiten van groot formaat organiseren en neerzetten. Dat is niet zo normaal als dat het lijkt, dat is ook topsport die veel waardering verdient.

Samen maken wij ons mooie Kampen tot een prachtige parel aan de IJssel! Goed ons daar bewust van te zijn en daar vooral ook met blijvende tomeloze energie met z’n allen aan te blijven werken.

Jan Groen, directeur Green Organics Groep, www.greenorganics.nl

Brug Nieuws

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media