Waar zet u het liefst uw fiets neer wanneer u gezellig de stad in gaat? En, maakt het uit wat u gaat doen? Plaatst u bijvoorbeeld uw fiets naast uw tafeltje op het terras, zodat u er goed zicht op hebt? Of zet u hem tegen de gevel van de winkel waar u moet zijn!

Zit er verschil tussen een gewone fiets en een elektrische fiets met betrekking tot de plaats waar uw hem wenst te stallen? En, vraagt u zich wel eens af of een ander overlast ervaart van de wijze waarop u de fiets gestald heeft? Veel vragen en weinig antwoorden zijn er de afgelopen tijd al opgehaald bij bewoners, ondernemers en gebruikers van het winkelgebied in de binnenstad van Kampen.

Op 5 maart vindt er een inloopbijeenkomst plaatst. In het gemeentehuis aan het Burgemeester Berghuisplein zijn ondernemers uit de binnenstad van harte welkom. Deze bijeenkomst is onderdeel van een reeks interviews met alle betrokken partijen. De uitkomsten van deze interviews worden hierna in een overzicht geplaatst met wensen en bezwaren. Deze resultaten worden in een brede bijeenkomst gepresenteerd aan alle geïnterviewde partijen.

Op 7 maart vindt er opnieuw een inloopbijeenkomst plaats. Ook in het gemeentehuis, maar dit keer voor de bewoners van de binnenstad. Wanneer u hierbij wilt zijn, kunt u zich aanmelden via l.zaaijer@kampen.nl

In kaart brengen
Er wordt dus veel energie gestoken in het in kaart brengen van de grootste ‘problemen’ en de belangrijkste probleemlocaties. Ook worden er ideeën opgehaald die kunnen zorgen voor één of meerdere oplossingen. Oplossingen die we natuurlijk, voor een deel, ook zelf wel kunnen bedenken en uitvoeren.

Afgelopen donderdag bijvoorbeeld. Aan de Oudestraat 155 opende de familie Bolwerk haar nieuwe winkel ‘Bolwerk ontzorgt’, met een welgemeend ‘Welkom’ op de deur wordt je een oase van ontzorging binnen gezogen. Heerlijk, de winkel oogt rustig, ruikt heerlijk en ademt gastvrijheid! Maar, voordat je de winkel binnen kunt gaan moet je eerst diverse hordes nemen van wild geparkeerde fietsen voor de deur. Eén fiets was zelfs zo onbenullig geplaatst dat iemand in een rolstoel of met een rollator niet eens naar binnen kon komen. Doet zo iemand dat expres? Natuurlijk niet! Ik denk echt dat veel mensen zo gefocust zijn op dat wat ze van plan zijn te gaan doen, dat ze even geen oog voor hun omgeving hebben.

Zo gaat het ook in de omgeving van de bioscoop. Gezellig naar de film! Iets te laat van huis. Gauw de fiets stallen, vlak naast de ingang van de bioscoop. Snel naar binnen en voor de film nog even een kopje koffie. Gezellig! Buiten staat de brandweer, uitgerukt voor een brandje in de Hofstraat, zich een weg te banen door de warboel aan fietsen die de doorgang ernstig belemmeren.

Parkeerverbod
Op het stuk Oudestraat, ter hoogte van de Plantage, geldt een parkeerverbod voor fietsers! Is u dat al eens opgevallen? Het staat er regelmatig zo vol met fietsen dat klanten de winkels en het restaurant niet eenvoudig kunnen betreden.

Loop u nu één dezer dagen door de binnenstad van Kampen. Kijkt u dan eens kritisch om u heen. Op welke plaatsen staan de fietsen in uw ogen prima gestald en waar ondervinden anderen hinder van de gestalde fietsen! Waar stalt u de fiets?

Ik zou de fiets graag ergens stallen met bewaking en wanneer ik een elektrische fiets zou rijden zou een oplaadpunt ook prettig zijn. Maar wat ik zinvol acht vinden anderen mogelijk onzin. Laat dus uw stem horen en praat mee over fiets-parkeren. Samen komen we er wel uit!

Nardus Koster
Home Of Entertainment (HOE)
Bestuurslid OndernemersVereniging Kampen (OVK)

Brug Nieuws

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media