Eén van de bedrijven in gemeente Kampen die een sterke groei doormaken, is Uitgekookt op het nieuwste bedrijventerrein van IJsselmuiden. Uitgekookt verzorgt maaltijden en catering waarmee ze vaak een cruciale rol achter de schermen speelt. Donderdag 28 februari stond eigenaar en rasondernemer Johan van Marle met zijn team echter voor de schermen. In december werd hij uitgeroepen tot Ondernemer van het Jaar 2018. Om dat te vieren, rukte de MFE uit!

Ondernemersprijs
Om de sfeer en het succes te proeven van een expanderende onderneming, had de Mobiele Felicitatie Eenheid post gevat voor de deuren van Uitgekookt. Alles blinkt nog aan het nieuwe pand dat in januari in gebruik is genomen aan de Manenbergring op het eveneens nog blinkend nieuwe bedrijventerrein Spoorlanden 2 in IJsselmuiden. De MFE was uitgenodigd om de ondernemersprijs te vieren die Uitgekookt in december won. Johan van Marle was genomineerd in de categorie ’Ondernemer van het Jaar’. Tijdens de zevende editie van het Regio Zwolle Congres op 13 december 2018 ging Johan er vandoor met de award ’Ondernemer van het Jaar Regio Zwolle 2018’.
Het oordeel van een negenkoppige vakjury telde voor tweederde mee in de einduitslag. Het oordeel van het publiek, oftewel de congresbezoekers, telde voor één derde deel mee en gaf de beslissende stem. De verkiezing is een initiatief van VNO-NCW (regio Zwolle) en MKB (regio Zwolle) in samenwerking met Stichting Metropool Zwolle.

Ondernemerschap
Volgens de initiatiefnemers beloont de verkiezing ”echt ondernemerschap: ambitie, durf en innovatie”. Ze stellen dat ”er aandacht wordt gevraagd voor een bijzonder slag mensen, die zich durven te onderscheiden en risico te nemen.” Dit alles is te herkennen in Johan van Marle en de expansie die zijn onderneming Uitgekookt deze eeuw doormaakt. Het laatste wapenfeit is de sprong over de Oosterlandenweg van het oude Spoorlanden naar het nieuwe Spoorlanden. Daar is een compleet nieuw en duurzaam pand uit de grond verrezen waarmee het jasje van Uitgekookt voorlopig weer ruim zit.
Dagelijks bezorgt het bedrijf duizenden gezonde maaltijden door geheel Nederland. Daarnaast verzorgt Uitgekookt de catering of barbecues op privéfeesten en op kleine tot zeer grote bedrijfsfeesten. Tevens organiseert de onderneming ook evenementen. Deze tak is uitgebouwd door Miranda van Marle, de vrouw van Johan en tevens mede-eigenaar.

Succesfactoren
Het succes, dat de Mobiele Felicitatie Eenheid kwam vieren voor de deur van Uitgekookt, schuilt in meerdere factoren. Allereerst heeft Uitgekookt wortels die teruggaan tot de aardappel- en groenteteelt in 1830 van de voorouders van Johan van Marle. Zijn grootouders namen in 1938 de groentewinkel over en verbouwden zelf groente en aardappels. De ouders van Johan verschoven de aandacht naar de winkel en het destijds nieuwe concept van panklare groente. Johan nam de zaak in 1999 over en breidde het aanbod uit naar panklare maaltijden. De groei tot nationale cateraar maakte indruk op de Ondernemersprijsjury evenals de betrokkenheid bij de regio en de technologie achter bijvoorbeeld de bedrijfssoftware en de online marketing.

Al met al genoeg reden voor een feestje waarvoor Geert Meijering, aanvoerder van de MFE, op de bewuste donderdag naar Uitgekookt kwam. Op de fiets om met alcoholvrije cocktails op het gezonde bedrijf te toosten. Ondernemers die ook iets te vieren hebben, kunnen zich opgeven voor een bezoek van de Mobiele Felicitatie Eenheid via de website bedrijveninkampen.nl/mfe Laat ons samen toosten!

Tekst en beeld: Maarten van Gemert

Brug Nieuws

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media