Op de derde dag van dit nieuwe jaar 2019 rukte de Mobiele Felicitatie Eenheid uit naar Grafhorst. Ze moest door naar IJsselmuiden want het doel, een jubilerende aannemingsbedrijf, heeft zich net over de dorpsgrens gevestigd. Van der Weerd Grafhorst B.V. heeft in de afgelopen vijftig jaar een indrukwekkende groei doorgemaakt en dat werd gevierd met een feestelijke Open Dag. De MFE was erbij.

De feestboog van de Mobiele Felicitatie Eenheid was niet hoog genoeg om de soms enorme vrachtwagens en machines door te laten. Geen probleem want bij uitzondering stond alles stil afgelopen donderdag. Gegroepeerd naar 12 thema’s stonden 150 voertuigcombinaties opgesteld, waaronder 15 maaizuigcombinaties. Die vormen een schril contrast met de zeis waarmee Henk van der Weerd uit Grafhorst vijftig jaar geleden de bermen maaide voor de boeren in de omgeving. De diensten zijn geëxpandeerd en samen te vatten als aanleg, onderhoud en beheer van zowel groen (bermen) als rood (bestrating) in de openbare ruimte.

Felicitaties over en weer

Een gastvrouw van de MFE heette de bezoekers bij Van der Weerd Grafhorst B.V. welkom. Voor kinderen was er volop speelgelegenheid. Zowel stadsmarketeer Roeland Tameling als wethouder Geert Meijering hadden dan ook hun zoon inclusief vriendje meegenomen. Meijering was, behalve als wethouder Economie, ook aanwezig als aanvoerder van de MFE. Hij feliciteerde algemeen directeur Henk-Jan van der Weerd die zijn vader opgevolgd is. Oprichter Henk van der Weerd bleef tot zijn overlijden in 2013 betrokken bij de zaak.

Felicitaties waren er ook voor Jaap Peelen, die in juni commercieel directeur werd na de voorgaande negen jaar als tendermanager werkzaam te zijn geweest. Meijering kon op zijn beurt gefeliciteerd worden met zijn verjaardag – voor de ingewijden. Nieuwjaarswensen maakten de serie van handen schudden compleet.

Drank en spijs

De cocktailbar van de Mobiele Felicitatie eenheid leek in het niet te vallen op het grote terrein tussen de machines en luchtkussens. Kamper Events had de cocktailbar echter centraal opgesteld en de ter plekke gemixte fruitcocktails waren welkom na de snacks van Uitgekookt. Dit cateringbedrijf, verderop gevestigd in de Koekoek, voorzag de duizenden bezoekers van verse kippen- en erwtensoep (inclusief roggebrood met spek) die heet werden gehouden in kookpotten boven houtvuur.

Het nieuwe terrein illustreert de groei van het aannemingsbedrijf dat 70 vaste werknemers telt en zomers uitdijt tot ruim 250 werknemers. Er wordt dan zes dagen per week de klok rond gewerkt – tot zaterdagmiddag twaalf uur om de werknemers een vrije zondag te gunnen.

Vestigingsplaats Grafhorst

Het grote aantal werknemers dat al meer dan 25 jaar in dienst is, illustreert de binding van het bedrijf met zijn werknemers. Jaap Peelen wil met de groei, die het bedrijf doormaakt, ook voorkomen dat het bedrijf eventueel wordt overgenomen. Hij blijft Grafhorst trouw omdat daar het gros van de werknemers woont. De ondernemer wil ”altijd zelfstandig blijven en het eigen DNA behouden”.

Daarop kon getoost worden samen met de MFE. Ondernemers die ook iets te vieren hebben, kunnen zich opgeven voor een bezoek van de Mobiele Felicitatie Eenheid via de website https://BedrijveninKampen.nl/nl/mfe. Laat ons samen toosten!

Tekst en foto's: Maarten van Gemert 

Brug Nieuws

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media