De Van Rossems waren in Kampen voor de opnames van hun televisie serie "Hier zijn de Van Rossems"

De Van Rossems in Kampen

De Van Rossems waren in Kampen voor de opnames van hun televisie serie "Hier zijn de Van Rossems"

Gemiddeld kijken meer dan een miljoen mensen naar het populaire TV-programma “Hier zijn de Van Rossems” op NPO2 en via de Uitzending Gemist website van de NTR. En onlangs werden er opnames gemaakt in Kampen. Een mooie gelegenheid om aan de rest van Nederland te zien wat Kampen te bieden heeft en onze reputatie als hartelijke Hanzestad aan het water waar te maken.

Die kans hebben we met vereende krachten gepakt. En ik geef jullie graag een kijkje achter de schermen. Te beginnen met de ervaringen die we hebben uitgewisseld met citymarketeers die al eerder de Van Rossems in hun stad hadden ontvangen. Daaruit leerden we onder meer, dat vanwege de gezondheid van Sis van Rossem makkelijk vervoer gedurende de draaidagen nodig was. Daarom hebben we met hulp van Kamper Events golfkarretjes geregeld. Die werden twee dagen lang bestuurd door gastheren en gastvrouwen van Kampen in hun welbekende blauwe jasjes. Ook de burgemeester werkte mee, want hij schreef persoonlijke welkomstkaarten die we in het hotel van de Van Rossems op hun kamers hebben bezorgd. Met per persoon een toepasselijk boek uit de voorraad van het Stadsarchief, zodat ze goed geïnformeerd aan hun bezoek konden beginnen. Ook de filmcrew kreeg gepaste goodiebags op hun hotelkamers. Met dank aan de mensen van Hotel Van Dijk, B&B de Zilveren Karper en B&B de Cellebroeder.

Ook onze vrienden van IJsseldelta Marketing werkten enthousiast mee. Op beide draaidagen regelden ze de catering met overheerlijke streekproducten. Van de lunch tot een tussendoortje en na afloop een snack bag die we mee konden geven voor de reis terug naar huis. We hadden ons huiswerk gedaan, dus we hebben niet alleen ingespeeld op de verschillende interesses van de van Rossems, maar ook op hun dieetwensen.

Maar het belangrijkste: de filmploeg en de Van Rossems werden op alle filmlocaties gastvrij ontvangen. Van het Stedelijk Museum tot het Gotisch Huis en van Myosotis (het voormalige ziekenhuis van dr. Kolff) tot sigarenmuseum De Eenhoorn. De Van Rossems gingen mee met de Kamper Kogge. Dat leverde zulke prachtige dronebeelden van Freddy Ginkel op, dat deze waarschijnlijk in de wekelijkse trailer van het TV-programma te zien zullen zijn. Ook de mensen van de Bovenkerk hebben hun beste beentje voor gezet. Tijdens de lunch in het middenschip van de kerk konden de aanwezigen genieten van achtergrondmuziek op het beroemde Hinsz orgel.

Is dit een voorkeursbehandeling? Ja. Nou en of. Want als we willen uitstralen dat we een hartelijke Hanzestad zijn, moeten we dat zeker bij zulke speciale gelegenheden dubbel en dwars waarmaken. Dat levert mooie beelden van onze stad op, een sterker imago en daarmee wordt Kampen ook aantrekkelijker. Door die hogere aantrekkingskracht stijgt de waarde van het vastgoed, is er meer werkgelegenheid en blijft het voorzieningenniveau in onze gemeente op peil.

Nu nog een paar maanden geduld voordat we de beelden op TV kunnen bekijken. En dan de vruchten ervan plukken, te beginnen met een toeristisch arrangement ‘In het spoor van de Van Rossems’. Zo kunnen we iedereen die net als de Van Rossems Kampen wil beleven minstens zo hartelijk ontvangen én daarmee de vrijetijdseconomie in Kampen stimuleren. Goed idee? Laat het me weten. Ik ben bereikbaar via r.tameling@kampenpartners.nl en bellen of tekstberichten sturen kan ook via 06-1745390.
Lees verder!

Kampen Partners organiseert verschillende bijeenkomsten om samen met ondernemers hoe zij heldere keuzes kunnen maken

Kampen Partners helpt ondernemers mee heldere keuzes te maken

Heldere keuzes, meer omzet Ons gezamenlijke doel: Ondernemers in de vrijetijdssector van Kampen, met name binnenstadsondernemers in retail en horeca, versterken hun merk en hun product-markt combinaties waardoor ze hun omzet vergroten en hun winstmarge. Hoe gaan we dat de komende maanden doen?   Wat gaan we de komende weken doen? 24 augustus avond: Online workshop “Wat maakt uw merk bijzonder?” Aan de slag met archetypes Doe de test Kijk en vergelijk Brainstorm: hoe kun je jouw zaak nog beter bij je merktype aan laten sluiten? Meer info en aanmelden: mail naar administratie@kampenpartners.nl 7 september avond: Stadscafé over themajaar 2021: Kampen All Inclusive Stadsbrede brainstorm: hoe maken we van Kampen een Hartelijke Hanzestad voor iedereen? Voor binnenstadsondernemers, culturele organisaties en vele andere Kampenaren Meer geld verdienen door andere klanten te verwelkomen Stadscheques voor de beste plannen en leukste acties Meer info en aanmelden: www.kampenallinclusive.nl 21 september avond: Kick-off van Social Media Challenge Gratis social media training voor binnenstadsondernemers Slimme tips hoe je social media echt (goed) kunt gebruiken Dankzij Hester Timmerman maak je ‘Vrienden voor het leven’ Start van 30-dagen challenge om praktisch aan de slag te gaan Meer info en aanmelden: https://21september.eventbrite.nl 22 september tot en met 22 oktober: Social Media Challenge 30 dagen achter elkaar aan de slag met concrete huiswerkopdrachten Alle deelnemers krijgen regelmatig via e-mail ondersteuning, tips en prikkelende vragen De oefening kost per dag slechts 10 minuten achter je computer Na 30 dagen heb je concreet, zichtbaar resultaat om trots op te zijn! Meer info en aanmelden: https://www.facebook.com/groups/socialmediachallengekampen/ 27 oktober overdag: Samen op vlogtrip Mini workshop vloggen met de mobiele telefoon, vervolgens Op vlogbezoek in een andere stad bij 3 zaken met heldere merktypes Inspiratie opdoen Ervaringen delen Samenwerking zoeken Meer info en aanmelden: mail naar administratie@kampenpartners.nl...
Lees verder!

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media