Een tienjarig jubileum is het vieren waard!

MFE vestigt aandacht op jubileum Sport2000

Een tienjarig jubileum is het vieren waard!

Een paar dagen van tevoren had zijn vriendin het verklapt. Wilco van Werven was dus niet helemaal verrast toen de MFE kwam opdraven. Woensdag 24 april was het op de kop af tien jaar geleden dat hij zijn sportzaak aan de Oudestraat opende. De Mobiele Felicitatie Eenheid rukte uit om het jubileum van Sport2000 te vieren. Samen met de eigenaar en de mensen om hem heen. Het winkelend publiek in de Oudestraat toostte ook mee.

Ondernemerschap
Na een opleiding voor detailhandel ging Wilco aan het werk bij filialen van Sport 2000 In Dronten en Hilversum. Sportartikelen hebben altijd zijn grote interesse gehad. Zelf heeft hij aan sporten als (zaal-)voetbal en fitness gedaan. Met een winkel, die vanzelfsprekend aandacht vraagt, wordt een teamsport beoefenen lastig maar hij fietst nu veel.
Het werk in Dronten en Hilversum beviel hem maar eigenlijkwilde hij zijn eigen Sport2000-zaak. Met beide handen greep hij de mogelijkheid aan toen die ontstond, nota bene in zijn eigen woon- en geboorteplaats Kampen. Aan de Oudestraat kwam het pand van bouwmarkt PROVAK vrij. Wilco startte daarin een Kamper SPORT2000-filiaal op 24 april 2009. Tien jaar later stond de MFE voor de deur – letterlijk en figuurlijk.

Franchiseformule
De SPORT2000-keten is met 3000 winkels in 19 landen gevestigdwaarvan 94 winkels in Nederland. De winkeliers zijn zelfstandige ondernemers onder de vlag van SPORT2000. Alle sportzaken binnen de keten hebben artikelen voor bepaalde sporten als voetbal, hardlopen en fitness. Per filiaal kent het assortimentartikelen voor optionele sporten. Zo heeft Wilco in Kampen indoorschoenen en artikelen voor ’bad en beach’. ’s Winters biedt hij wintersportkleding en -accessoires aan.
SPORT2000 in Kampen heeft een uitgebreid assortiment in sportschoenen van de merken Nike, Adidas, Puma, Vans en New Balance. Met diverse sportverenigingen in Kampen heeft Wilco vaste contracten voor het leveren van sportmaterialen en -kleding. In de sportzaak staat achterin een apparaat voor ’Running Analysis’ met een voorliggend gemarkeerd looptraject. Daarmee kan geanalyseerd worden hoe iemand loopt, wat de stand van zijn voeten is en hoe hij of zij de voeten afwikkelt tijdens het lopen. Vervolgens kan daar een advies op maat uitrollen.

Advies
Dit laatste is wat de sportzaakondernemer aanspreekt – mensen adviseren en helpen. ”Wij hebben een winkelteam van echte sportliefhebbers die al lang werkzaam zijn in ons filiaal. Zelf hebben zij ook aan diverse sporten gedaan zodat ze daardoor de klanten goed kunnen adviseren,” vertelt Wilco.

Afgelopen woensdag hielp de MFE hem om zijn jubileum te vieren. Gerdien, de vriendin van Wilco, en zijn kinderen Julia en Jesse, waren van de partij evenals familie en vrienden. Als aanvoerder van de MFE kwam Geert Meijering naar de sportzaak halverwege de Oudestraat bovenstrooms en sprak met Wilco over de winkelnering.

Het winkelend publiek kon meegenieten van de (alcoholvrije) mobiele cocktailbar van Kamper Events en Wilco zelf de hand drukken. Zo ging het tienjarig jubileum van SPORT2000 Kampen niet ongemerkt voorbij wat de bescheiden winkelondernemer zelf wellicht niet had betreurd. Gerdien bedacht het anders.

De Mobiele Felicitatie Eenheid rukte op haar verzoek graag uit. Ondernemers die ook iets te vieren hebben, kunnen zich opgeven voor een bezoek van de Mobiele Felicitatie Eenheid via de website bedrijveninKampen.nl/mfe. Laat ons samen toosten!
Read more!

Ondernemers in bedrijf

Business golfcompetitie

Golfen blijft een passie & een sport voor veel ondernemers, daarom hebben we verschillende banen gevonden waar we gaan golfen! Laagdrempelig, met leuke ondernemers, 9 holes voor de golfers en voor de niet golfers een par3 of een clinic. Inschrijven voor de competitie is al mogelijk! Je kunt je alleen voor de hele competitie aanmelden, niet individueel voor een baan/datum. Het is dan ook een 'all in' pakket! Na de golfbeleving is het tijd om te netwerken of gewoon te chillen op het terras, uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje! De flightindeling maak ik voor een ieder boeiend en gezellig.Deze dag is een onderdeel van de golfcompetitie welke we op meerdere banen spelen! Je kunt je aanmelden voor de gehele competitie, mocht je een dag niet kunnen dan kun je een vervanger 'sturen' die dan namens jou meedoet.Waar & WanneerDatum: Maandag 27 mei 2019Locatie: Jonkheer Doctor C.J. Sandbergweg 117, ErmeloTijd: 17.00-21.30 uurKosten: 499 euro per persoon (all-in prijs)Programma17.00-18.00 uur Ontvangst koffie/thee & gebak18.00-18.15 uur Welkomstwoord Chanti Janssen & flightindeling18.15-18.45 uur Start 9 holes & een catering door de baan20.15-20.45 uur Binnenkomst & opfrismogelijkheid20.45-21.30 uur Borreltime met goede & smaakvolle happen & drankenToegankelijk voor golfers & niet golfers!Dit is het schema, we starten overal om 17.00 uur met de ontvangst.27-05-2019 Start bij de Links Valley in Ermelo17-06-2019 Golfbaan het Rijk van Nunspeet8-07-2019 Golfbaan de Scherpenbergh in Apeldoorn16-09-2019 Lochemse Golfbaan7-10-2019 Golfbaan Links Valley Ermelo finale! (start is dan eerder)...
Read more!

De provincie overijssel ondersteunt!

Financiële hulp bij overname familiebedrijf

Neemt u als jonge Overijsselse ondernemer binnenkort het familiebedrijf over of heeft u dat recent gedaan en wilt u investeren in uw onderneming? Dan is de investeringspremie Jonge Bedrijfsopvolgers interessant voor u. Met deze regeling geeft Provincie Overijssel jonge ondernemers een steun in de rug. Bedrijfsopvolgers, jonger dan 41 jaar, die minder dan twee jaar geleden (gedeeltelijk) het familiebedrijf hebben overgenomen van een familielid komen in aanmerking voor deze investeringspremie. Per aanvrager is een bedrag van maximaal 20.000 euro beschikbaar. De regeling loopt tot eind 2019.AanvragenVoordat de premie kan worden aangevraagd, gaat de ondernemer in gesprek met een medewerker van Provincie Overijssel. In dit gesprek nemen we de aanvraag door en bespreken de medewerker en ondernemer of de aanvraag voldoet aan de voorwaarden. Hierdoor kan de ondernemer de aanvraag beter invullen en kan Provincie Overijssel de aanvraag sneller behandelen.Inmiddels hebben al 16 Overijsselse ondernemers gebruik gemaakt van de regeling.Hollands VenetiëRicardo Veenstra kwam in 2018 bij zijn ouders Anne en Henriëtte Veenstra in de VOF van hun restaurant Hollands Venetië in Giethoorn. De investeringspremie Jonge Bedrijfsopvolgers gaf hem de ruimte veranderingen door te voeren. “Ricardo heeft het kassasysteem geautomatiseerd. Ook hebben we kunnen investeren in een moderne uitstraling van het restaurant met een nieuwe vloer, nieuwe tafels en een nieuwe ontvangstbalie”, vertelt vader Anne. “De jeugd heeft toch altijd nieuwe ideeën. De premie geeft de nieuwe generatie de ruimte om die ideeën uit te voeren. Dat is goed voor je onderneming; zo blijf je ontwikkelen. En het geeft de nieuwe generatie een goede start.”Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie: “Overijssel kent een rijke traditie van familiebedrijven. Als provincie ondersteunen we deze ondernemers graag bij de overstap naar de volgende generatie. Zo investeren we in de continuïteit van deze ondernemingen en daarmee in een krachtige Overijsselse economie.”Wilt u weten of u gebruik kunt maken van de regeling voor jonge bedrijfsopvolgers? Kijk voor meer informatie op http://www.overijssel.nl/bedrijfsopvolgers....
Read more!

Van Bakker Bart in Kampen

Judith van der Weerd is het ‘brutale’ bakkertje

Brutalen hebben de halve wereld. Toen Judith van der Weerd (39), bedrijfsleider bij Bakker Bart in Raalte, het verzoek kreeg om de vestiging in Deventer te gaan leiden, stroomde ze niet heel erg over van enthousiasme. ‘Nog meer werken voor hetzelfde loon? Daar zat ik niet op te wachten’, vertelt ze eerlijk, terwijl ze tegenover me aan het tafeltje bij Bakker Bart in Kampen heeft plaatsgenomen. ‘Laat de eigenaren van Bakker Bart in Kampen de vestiging in Deventer maar overnemen, dan neem ik de vestiging in Kampen wel weer van hen over’, riep ze vol bravoure. Vier weken later was alles in kannen en kruiken en kon ze in Kampen aan de slag. Dat is inmiddels alweer dertien jaar geleden.‘Mijn ouders hadden een boerderij, dus ik weet hoe het is om ondernemer te zijn’, gaat Judith verder. Ze doorliep als scholiere diverse opleidingen voor het bakkersvak, slaagde met vlag en wimpel en liep stage bij diverse banketbakkerijen in het land. Ze was een heuse ‘koekenbakker’, al haalde ze de echte voldoening uit het ouderwetse banket. ‘Ik heb menige bruidstaart gemaakt’, verklapt ze. Maar toch bleef het ondernemerschap trekken. Op haar 23e, twee jaar voordat ze uiteindelijk (toch) eigenaar van Bakker Bart in Kampen werd, informeerde ze al bij de franchise-onderneming of ze de Kamper vestiging mocht beginnen. Het antwoord was heel duidelijk: nee.Alleen stellen‘Toen was bij Bakker Bart het beleid dat een zelfstandige vestiging alleen maar door een stel mag worden geleid.’ Ze kijkt er een beetje zuur bij; precies zoals het voor haar ook lange tijd voelde. ‘Een ‘stel’ betekende niet per definitie dat je getrouwd moest zijn, of ook privé partners van elkaar moest zijn, hoor. Samen met een broer of zus mocht ook. Of met een goede vriend of vriendin...’ Maar Judith wilde Bakker Bart Kampen niet samen met een ander runnen. Ze wilde het alleen doen.Waarom deze zaak en niet een banketbakkerij? ‘Vanwege het stukje horeca en dus het klantcontact wat daarbij hoort’, vertelt ze. ‘Als banketbakker ben je alleen maar bezig in de bakkerij en bak je je brood en banket. Dat is meer achter de schermen. Juist de combinatie van bakken en contact met klanten via het horecagedeelte, maakt dit werk zo leuk.’ Ze kreeg geen poot aan de grond. Wel mocht ze - alleen - bedrijfsleider worden van het filiaal in Raalte.Omdat de droom van de eigen zaak vervloog ‘en ik toch bij Bakker Bart leiding wilde geven’, nam ze de baan aan, en werkte er met veel plezier. Tot die bewuste dag waarop ze, één jaar later, met Deventer aan de horizon, haar ‘brutale opmerking’ de lucht in slingerde. De rest is geschiedenis. Inmiddels is ze directeur/eigenaar van Bakker Bart in Kampen en vervult ze die rol met immens veel plezier en enthousiasme. ‘Niks mooier dan het hebben van een eigen zaak!’ Omdat ze zich had bewezen als bedrijfsleider, was de eis voor ‘een stel’ ineens niet meer zo belangrijk. ‘Gelukkig maar’, zegt ze. ‘Want anders was het ook toen niet gelukt.’Vijftien meidenZe is met recht trots op haar zaak en op ‘het team van vijftien meiden’ waarmee ze de zaak runt. Meiden! Geen mannen? Lachend: ‘Nee, geen mannen. We hebben wel eens heel even een man erbij gehad, maar dat ging op de een of andere manier toch niet. Misschien spreekt onze kleur de mannen ook niet zo aan. Bakker Bart heeft heel veel roze...’ Maar natuurlijk zijn er vooral veel lekkere broodjes. Altijd vers gebakken en voorzien van heerlijk en vers broodbeleg voor een ieder die daarvan in het horecadeel wil genieten. ‘We verzorgen lunches voor het bedrijfsleven en kunnen dat ook aan de zaak bezorgen’, vertelt ze. ‘En natuurlijk staat onze zaak nu heel erg in het teken van Pasen en kun je allerlei paaslekkers bij ons halen!’ Ze hoopt op mooi weer, zodat mensen lekker op het terras kunnen plaatsnemen.Het ondernemerschap bevalt haar zo goed, dat ze zelfs heel even heeft overwogen om ook een vestiging in Dronten over te nemen. ‘Uiteindelijk heb ik het niet gedaan. Ik zou dan veel te veel manager zijn geworden en niet meer het plezier en de afwisseling hebben gehad die ik nu iedere dag ervaar.’ En plezier in je werk hebben, is belangrijker dan als manager alleen maar steeds meer geld willen verdienen, vindt ze. ‘Dat zou voor mij echt de schwung uit het ondernemerschap halen!’Tekst en foto: Alex de Jong @ Attest Communicatie...
Read more!

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Marketing. Kampen Marketing is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media