Verschillende partijen zetten zich in voor de gastvrije en hartelijke binnenstad van Kampen

Kampen aan de slag met transformatie binnenstad

Verschillende partijen zetten zich in voor de gastvrije en hartelijke binnenstad van Kampen

De Stichting Kampen Partners, gemeente en BOK en VVBK willen zich sterk maken voor een gastvrije en hartelijke binnenstad van Kampen gebaseerd op een sterke eigen identiteit, sterk aanbod aan winkels, horeca en beleving voor de klant en het stimuleren van retourbezoek. Met als concreet doel: meer bezoekers in het centrum, hogere omzetcijfers voor de ondernemers, waardebehoud van panden voor de vastgoedeigenaren en minder leegstand: een breed gedragen gezamenlijk belang.

Het vraagstuk van de transitie en transformatie van de binnenstad is hierbij misschien wel de grootste uitdaging. Daarom is Kampen Partners erg blij met het bericht gekregen van de Provincie dat de gedeputeerde akkoord is gegaan met onze subsidieaanvraag van 95.000 EUR voor het project om te werken aan een compacte binnenstad. Dat betekent dat we hiermee binnenkort van start kunnen gaan!

Samengevat gaat het project tot de volgende resultaten leiden: Een ruimtelijk-economische ontwikkelingsstrategie voor de binnenstad, die inzicht geeft in de toekomstige identiteit van en kansen in de diverse deelgebieden in de binnenstad van Kampen; Concrete ontwikkellocaties worden per deelgebied in de binnenstad als kansrijke businesscases uitgewerkt; Een meerjaren-uitvoeringsprogramma ‘transitie en transformatie’ waarin de ontwikkelingsstrategie en concrete businesscases nader worden uitgediept, inclusief een financiële onderbouwing, organisatiestructuur en planning; Voor de provincie Overijssel levert het pilotproject waardevolle en concrete aanbevelingen op welke rol elke partij hierin heeft (overheid, ondernemers, vastgoedpartijen) en welke instrumenten ingezet kunnen ingezet worden (ruimtelijk juridisch en financieel) om daadwerkelijk tot een compactere binnenstad te komen. Deze aanbevelingen kunnen vervolgens vertaald worden in een vervolgbesluit voor de aanpak van het programma Ruimte Wonen en Retail.
Meer weten? Bel onze binnenstadsmanager Leo Hoksbergen via 06-46281800 of mail l.hoksbergen@kampenpartners.nl!
Lees verder!

Kampen zorgt voor nationale primeur met shopping tours door de binnenstad

Shopping tours binnenstad

Deze zomervakantie gaan we iedere winkeldag bezoekers mee op sleeptouw nemen langs winkels in de binnenstad. We brengen daarmee klanten bij jullie over de drempel! Daarmee heeft Kampen een nationale primeur, maar het levert jullie vooral meer omzet op. Direct en indirect. Het programma wordt gepromoot onder duizenden gasten in de regio.Iedere dag dat de winkels open zijn organiseren we een bijzondere shopping tour onder begeleiding van authentieke Kampenaren. Met dagelijks een ander thema: maandag Sport Shopping, dinsdag Stijlvol Shopping, woensdag Sexy Shopping, donderdag Share & Fair Shopping, vrijdag Surprise Shopping en op zaterdag zowel Small Shopping voor kids en Shopping4men. Deze tours zijn allemaal tot 12 uur van tevoren te boeken via www.visitkampen.nl/zomer. Daarnaast is het programma te vinden in de vernieuwde Kampen Stadsgids app, die gratis te downloaden is via Google Play en de App Store.Met de Shopping Tours worden bezoekers verleid om naar Kampen te komen op coronaproof plaatsen en tijden. We laten ze in de ochtend shoppen en zorgen ervoor, dat ze ‘in plukjes’ bij verschillende winkels langskomen. Niet met een standaard vaste route, want zo blijven we flexibel en kunnen we als het te druk is in een winkel makkelijk doorlopen naar een andere zaak.Wat we van jullie vragenKomt er een (klein) groepje met Shopping Tour begeleider bij je langs? Verwen ze een beetje, want ze hebben speciaal deze tour geboekt. Dus het is extra leuk als je- Hen iets bijzonders vertelt over je zaak of over bijzondere producten die je verkoopt- Hen een klein cadeautje of coupon meegeeft- Hen op jouw geheel eigen wijze verrastBekijk nu al stiekem een sneak preview van de shopping tours.Kosten en opbrengstenDe Shopping Tours worden 63x aangeboden in juli en augustus. Ze worden mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds, Kampen Partners en de Gemeente Kampen. Zo kunnen we de eigen bijdrage van tourdeelnemers laag houden. Daarnaast levert deze campagne nog een heel ander voordeel op: veel mensen zullen niet de tour boeken, maar worden wel verleid om op eigen gelegenheid te gaan winkelen in Kampen.Flyer fietsparkerenDe gemeente heeft een flyer voor het fietsparkeren gemaakt die ook breed zal worden verspreid. Studenten van Landstede zullen deze rondbrengen. In de bijlage treffen jullie de digitale versie hiervan aan. De flyer kan ook gebruikt worden richting bezoeker of eigen personeel om uitleg te geven over het fietsparkeren. Met als insteek: hoe meer fietsen aan de rand, hoe meer ruimte in het winkelgebied voor de klant.Heb je vragen, suggesties of opmerkingen? Neem contact met ons op via l.hoksbergen@kampenpartners.nl of bel 06-46281800. ...
Lees verder!

Kampen koploper in het nieuwe ondernemen

Op 18 juni om stipt 17.00 uur opent Burgemeester Koelewijn Werkplaats Maks aan de Gasthuisstraat 10  in Kampen.De werkplaats is bedoeld als voorbeeld van een concept voor wonen, werken en winkelen. Op het snijvlak van kunst, vakmanschap en creativiteit is een bedrijfsgebouw ontstaan waar dit alles samenkomt. Aan de Gasthuisstraat 10 in de historische binnenstad van Kampen is een voormalige bloemenzaak omgetoverd tot een galerie, kantoor- winkel en werkplaats ruimtes. In deze heftige tijden zijn samenwerking, kosten delen, flexibiliteit en elkaar versterken de nieuwe kernwaarden.   De invulling van de ruimte laat zien, hoe je  coronaproof kan ondernemen. We openen het gebouw met een Art Gallery. De geabstraheerde landschappen van Niels Schouten worden in de achtergelegen monumentale werkplaats tentoongesteld. De landschappen zouden zo maar in het prachtige rivierenlandschap van de IJssel gemaakt kunnen zijn. Ook de jonge Lois Richard uit het Amsterdamse heeft een  plaats binnen de werkplaats. Behalve haar kunstwerken verkoopt ze o.a. ook in een gelimiteerde oplage prachtige design T shirts. De van oorsprong Macedonische architect Vlatko Stojanovski en zijn Bulgaarse vrouw Lilea Taratova hebben de nieuwe inrichting en creatieve invulling van het gebouw bedacht. Een mengeling van kleine kantoor/winkelruimtes een grote werkplaats / vergaderruimte en dit alles met gemeenschappelijke voorzieningen en chill ruimtes. Curator Femke Kruger behalve galeriehoudster in Bolsward ook docent schilderen in haar eigen werkplaats heeft de tentoonstelling samen gesteld en ingericht. Ivo Sprey, een landelijkbekende   grafisch kunstenaar,  heeft vele, bij het grote publiek, bekende  projecten gedaan.  Met het bezoek aan werkplaats Maks krijgt een bezoek aan Kampen een meerwaarde. Het oude centrum van Kampen is namelijk bijzonder mooi en gaaf. Het uitzicht over de IJssel  lijkt nog steeds rechtstreeks te komen uit een schilderij van Johan Voerman. Het Stedelijk Museum met het prachtige oude stadhuis is zeer de moeite waard om te bezoeken. We verheugen ons op uw bezoek. In verband met corona is de opening gelimiteerd tot maximaal 30 personen en vindt de opening vanaf 17.00 tot 21.00 uur plaats. Het kan zijn dat u gevraagd om nog even een rondje te lopen, wanneer er teveel mensen binnenkomen. De schilderijen hangen op een natuurlijke wijze uit  elkaar en de hangende objecten laten zien  hoe je toch voldoende afstand van elkaar kunt houden. Op www.werkplaatsmaks.nl kunt u meer zien over het pand en haar tijdelijke bewoners. De openingstijden zijn: Donderdag 19.00 uur tot 21.00 Vrijdag 10.00 tot 18.00 uur Zaterdag 10.00 tot 17.00 uur Andere tijden op aanvraag. Het adres is Gasthuisstraat 10 in Kampen Telefoon voor verdere info 0654736044...
Lees verder!

Privacy statement

Proclaimer

Alle rechten voorbehouden. © 2019 Kampen Partners. Kampen Partners is verantwoordelijk voor de inhoud van deze website, en doet er alles aan deze actueel en juist te houden. Voor zover bekend wordt geen auteursrecht geschonden met de inhoud van de site. Komt u desondanks toch iets tegen dat niet correct is of verouderd, dan stellen wij uw reactie bijzonder op prijs.

Een concept van: Pankra, Leuk GeregeldMacHelp, BrugMedia, Sterinsocial & Julius Media